Haal het maximale uit je wervingsvideo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je moet iets met een wervingsvideo doen, maar je hebt eigenlijk geen idee wat en hoe… In onze vorige blog over "Meer Sollicitanten in de zorg zijn we iets dieper ingegaan op de kracht van een wervingsvideo. In deze blog gaan we vooral veel voorbeeld wervingsvideo’s laten zien en sluiten we af met 5 tips om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Wat jij krijgt bij een nieuwe baan

We starten deze blog met een voorbeeld wervingsvideo van Enexis! In een serie van 4 heeft Enexis video ingezet om meer sollicitanten te werven. Centraal stond de ontwikkelingsmogelijkheden en de collega’s met wie je komt te werken. Door korte video’s in te zetten op Social Media werd er doorgeklikt naar de website van enexis. Omdat beeld meer zegt dan 1.000 woorden, stond er op de landingspagina een langere video die meer informatie gaf over de werkgever, vacature, ontwikkelingsmogelijkheden en meer.

 

"We onthouden slechts 20% van wat we lezen, terwijl we 80% onthouden als we visuele content zien"

 

5 tips om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Om af te sluiten nog een aantal tips vanuit ons om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Tip 1. Zet je eigen werknemers in de spotlight!

Elke potentiële nieuwe werknemer is vaak benieuwd naar de plek waar hij komt te werken, wie zijn collega’s worden en hoe de sfeer in het bedrijf is. Niemand kan dit beter overbrengen dan mensen uit je eigen organisatie.

Tip 2. Promoot je wervingsvideo

Verspreid je video over je social media kanalen, je website, je nieuwsbrief en maak van je werknemers ambassadeur. Zorg er daarnaast voor dat sollicitanten je video gemakkelijk kunnen vinden. Dit kan je doen door een ‘werken bij’ pagina te maken of een duidelijke landingspagina.

Tip 3. Plaats een Call To Action

Je bent gestart met een wervingsvideo, omdat je graag meer sollicitanten ontvangt. Zorg er dan ook voor dat er aan het einde van de video een duidelijke Call To Action zit. Dit kan je doen door te verwijzen naar een klikbare link of een ‘Solliciteer direct’ knop. Belangrijk is dat je het voor de werkzoekende zo makkelijk mogelijk maakt.

Een trend voor 2020 is het gebruik van interactieve video. In zo’n video kan je contactformulier achterlaten. Albert Heijn heeft al een interactieve video gemaakt.

Tip 4. Specifieke vacature vervullen of Employer branding

Voordat je de video laat maken moet je een keuze maken, kies je voor een video om één specifieke vacature te vervullen of wil je een algeheel beeld van je organisatie overbrengen? Een specifieke wervingsvideo voor het vervullen van één vacature kan erg praktisch zijn als je bijvoorbeeld veel mensen nodig hebt voor dezelfde vacature. Een Employer branding video is vaak wat algemener en kan je gebruiken voor meerdere vacatures. Vaak is een Employer Branding video gericht om de sfeer van de gehele organisatie te laten zien en kan dus ook een bredere doelgroep aanspreken.

Tip 5. Gebruik je video optimaal

Zorg dat je de wervingsvideo kan opsplitsen in meerdere teasers. Zo zorg je ervoor dat je korte teasers kan verspreiden op je online kanalen, met als doel ervoor te zorgen dat zij gaan doorklikken naar ‘werken bij’ pagina.